Solarsystemen

Solarsystemen 2018-04-03T10:44:04+00:00

Project Description

Solar-daglichtsystemen: optimaal gebruik van de zon

Daylight Technics werkt samen met een aantal vooraanstaande leveranciers van producten voor zonne-energie. Deze samenwerking heeft geleid tot verschillende daglichtsystemen waarmee zonne-energie wordt opgewekt. We hebben gekozen voor geïntegreerde producten, zodat de werkzaamheden van de opdrachtgever kunnen worden beperkt tot het (laten) aanleggen van het elektrische systeem in het gebouw. Het daglichtsysteem wordt op dezelfde wijze geplaatst als een gewone lichtstraat.

Solar-noorderlichtkappen
Met de Solar-noorderlichtkappen wordt het gebruik van daglicht optimaal gecombineerd met het opwekken van elektriciteit. Het zonlicht komt via de op de noordzijde geplaatste beglazing naar binnen. Hierdoor krijgt u binnen een aangenaam indirect licht. Op de zuidzijde worden sandwichpanelen toegepast om de warmtetoetreding van de zon te minimaliseren en goede isolatie te garanderen. De geïntegreerde zonnecellen aan de zuidzijde van de lichtkap benutten de energie van de zon en zetten deze om in elektriciteit.

Solar-glaskappen
In het glaskappensysteem van Daylight Technics kan isolatieglas met zonnecellen eenvoudig in de daglichtoplossing worden geïntegreerd. De zonnecellen kunnen zowel in de lessenaarskappen als in de zadelkappen worden geïntegreerd. Het gebruik van zonlicht en het opwekken van energie kan bij deze toepassing met een warmtewerende functie worden gecombineerd.

Gebogen Solar-lichtstraten
Voor de industriële en architectonische gebogen lichtstraten passen wij zonnecellen toe die in polycarbonaat- of acrylaatplaten zijn geïntegreerd. De zonnecellen kunnen in massieve beglazing worden geïntegreerd of in combinatie met kanaalplaten worden gebruikt. De gebogen Solar-lichtstraten zijn geschikt voor nieuwe projecten en renovaties.

Innovaties
Naast de hierboven beschreven daglichtoplossingen met zonnecellen kunnen op verzoek andere toepassingen worden ontwikkeld. Naar aanleiding van specifieke verzoeken kan Daylight Technics samen met haar Solar-partners nieuwe producten ontwikkelen.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek contact op via telefoonnummer +31 (0)226 – 36 61 18 of vul ons contactformulier in.